WIJNINFO
Château de la Commanderie is de vaandeldrager van Lalande de Pomerol.
Deze wijngaard is gelegen ten noorden van Pomerol, in de vallei van de Isle. De perfecte aanplanting van Merlot (80%) en Cabernet druiven bezorgt ons jaarlijks een zeer fijne, karaktervolle wijn met zachte tannine en rijke afdronk.
Het is de fijnste Lalande de Pomerol van 2007: hij is diep robijnrood, rijpe zwarte bessen verleiden de neus en de charmerende fruitigheid flatteert de mond.
Château Pichecan is gelegen te Soussans, vlakbij Margaux.
De wijn is een perfecte combinatie van 50% cabernet-sauvignon, 10% cabernet franc, 35% merlot en 5% petit verdot, die met de grootste zorg en speciale aandacht voor het gebruik van ecologische bestrijdingsmiddelen geteeld worden.
Château Pichecan onderscheidt zich door zijn intense robijnrode kleur en een neus die noties van cassis, truffel en eik combineert. Dank zij de aangepaste houtrijping heeft hij een goede structuur met sterke tannine en is hij toch soepel in dronk.
FENDANT, een typische, licht goudgele wijn, uit het Zwitserse Wallis.
Hij wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit de druiven van de Chasselas, die vooral als vrucht gegeten worden.
Slechts 1/3 van de wijnstokken van Wallis worden gebruikt voor de wijnproductie.
Deze droge, levendige wijn met een hint van noten, wordt gedronken bij vis, maar is dé uitgelezen wijn bij winterse kaasgerechten, zoals raclette of fondue, of bij een ‘assiette valaisanne’.

Interesse? Vraag vrijblijvend inlichtingen via e-mail: wijnhuis.sterckx@telenet.be of tel. 0477/44.88.49